Josta Kolkman

Josta Kolkman (1981) is tijdens een roerige periode in haar leven op zowel persoonlijk als professioneel vlak in aanraking gekomen met Mindfulness. Sinds begin 2017 is zij gecertificeerd Mindfulnesstrainer via Bangor University, en zij geeft zowel in het Nederlands als Engels training. De manier waarop wetenschap samenkomt met meditatie is wat Josta aanspreekt aan Mindfulness, en haar trainingen hebben een praktische en soms filosofische benadering.

Josta is na haar studie Hotel Management in 2005 begonnen aan een fulltime carrière in de horeca en is sinds 10 jaar werkzaam in de financiële dienstverlening in een Internationale functie, waarbij zij ook binnen haar organisatie als Mindfulnesstrainer actief is en via Skype een globaal publiek bedient.

In haar vrije tijd is zij ook bezig met het opzetten van een eigen praktijk want zij is tevens gecertificeerd massagetherapeut in verschillende technieken en bezig met een opleiding aromatherapie.

Mindfulness is voor mij een manier van leven geworden, waarbij ik me vaak met dankbaarheid en een glimlach mag beseffen dat elk moment een nieuw moment is om te leren en dat ik elk moment een keuze heb in hoe ik op bepaalde situaties reageer. Het observeren van mijzelf en mijn reactiviteit geeft me een mate van afstand die me ontspanning en vrolijke nieuwsgierigheid geeft.

De wens die Josta heeft, is om bij te dragen aan een wereld die een stukje lichter en vriendelijker is en ze beseft zich dat iedereen de sleutel hiervoor in zichzelf meedraagt.

Josta verdiept haar eigen meditatiebeoefening door het volgen van retraites in binnen- en buitenland en zij vergroot haar kennis door boeken te lezen en het bijwonen van workshops en masterclasses van verschillende onderwerpen.

We leven tegenwoordig niet meer in een kenniseconomie maar een aandachtseconomie. Door Mindfulness te beoefenen kunnen wij ons veel bewuster worden van de kwaliteit van onze aandacht en door dit te trainen kunnen we dus ook voordeel hebben in de manier waarop wij door het leven gaan. Mindfulness is dus niet alleen effectief in het leren omgaan met stress maar het is nog veel breder dan dat. Aandacht en focus verscherpen, relaties verdiepen en creativiteit vergroten: allemaal vaardigheden waar we allemaal mee geholpen zouden zijn!