De afgelopen maanden ben ik samen met mijn sitebouwer bezig geweest om mijn website vorm te geven. Dat ging van zoeken naar inspirerende voorbeelden tot teksten schrijven, welke plaatjes waar en wat komt er allemaal op de homepagina. Een ontzettend leuk proces, maar bij tijd en wijle ook een uitdaging met mijn lage energieniveau tijdens de wintermaanden.

En dan alles af hebben, behalve een blog. En wat voel ik daar, een writer’s block? Ik hou toch juist van schrijven? Als kind schreef ik fanatiek brieven aan allerlei penvriendinnen die ik op vakanties ontmoette, in de pubertijd schreef ik horrorverhalen, en ook in mijn jongvolwassen leven ging er tijdens mijn periodes in het buitenland met regelmaat een brief richting het thuisfront.
Maar zo’n blog, dat voelt toch weer anders! En wat ik hier nu zo mooi aan vind, ik kan dit onderdeel van het proces ook met een nieuwsgierige blik en open houding onderzoeken. Wat gebeurt er in mijn hoofd? Waar leg ik de lat en wat voor gedachten zijn daarbij? En vertaalt zich dat ook naar bepaalde delen van mijn lichaam? Spanning? Zwaarheid?

De lat hoog leggen is mij niet onbekend. Trouwens, daarmee zijn velen van ons bekend, ben ik inmiddels achter. Maar mijn verhouding tot de lat onderzoeken is wel iets nieuws. En dit is echt zoiets bijzonders! Het geeft veel meer ruimte, en ik kan om mezelf lachen. Wanneer mijn sitebouwer dan opmerkt “het hoeven maar een paar zinnen te zijn”, kan ik ook een beweging van streven in mezelf ontdekken.
De lat hoog, en vooral daarmee ook willen dat ik iets nuttigs en leuks, en misschien zelfs een inspiratiemoment, kan meegeven aan mijn publiek.
Een publiek dat vast veel nieuwsbrieven ontvangt en ook op Facebook allerlei prachtige teksten voorbij ziet komen. Net als ik…

Over Facebook gesproken, wie zit daar nog op? Wat een interessante ontwikkelingen waren daar te zien de afgelopen weken. Een blog van iemand uit de Marketing branche over de kijkcijfers van VPRO was voor mij een inspiratie om er anders naar te kijken. Wel ben ik er inmiddels over uit dat ik eigenlijk niet meer op Facebook zit voor de sociale contacten. Die heb ik toch liever in het echt! Zou dat de reden zijn dat mijn algoritme opeens is aangepast naar veelal bedrijfspagina’s in mijn nieuwsoverzicht? Of zijn eigenlijk al mijn vrienden er gewoon mee gestopt!

Maar goed, deze blog. Ik zou mezelf kunnen voorstellen, maar dat doe ik eigenlijk al op mijn pagina zelf.
En wat je nu al gelezen hebt, zegt natuurlijk ook al iets over mij. Hoe kijk ik naar dingen en hoe gaan mijn gedachten. Toch? Dus wat ik verder nog wil vertellen is wat je van mij kunt verwachten qua bloggen.
Buiten het geven van trainingen, massages en aromatherapieworkshops en –consulten om, ben ik van plan om ca. 1 keer per maand, misschien vaker, een blog te gaan schrijven.

De onderwerpen kunnen verschillend zijn maar ik heb al wel een aantal ideeën. Zo verscheen er onlangs een interessant artikel in De Correspondent over Mindfulness maar ook in De Groene Amsterdammer. Dit is voor mij echt voer voor inspiratie en ik ga hier zeker wat over schrijven. Stay tuned! Maar wel in de unplug-modus.

 

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie