Massage

Als je voor het eerst komt dan zal de totale behandeltijd met 15 minuten verlengd worden zodat wij kunnen kennismaken en ik mij een beeld kan vormen van eventuele klachten of gevoeligheden.

Er is water en/of een kopje thee voor je, en je krijgt hiermee ook de tijd om echt even te landen voordat de massage start.

Ayurvedische marmamassage

De leer van de Ayurveda komt uit India en is al duizenden jaren oud. De oorsprong en betekenis van het woord Ayurveda is een samenvoeging van twee woorden uit het Sanskriet: “ayu” (leven) en “veda” (kennis). De letterlijke betekenis is “levenskennis” of “wetenschap van het leven”.

Een Ayurvedische marmamassage is geschikt voor jong en oud. Dit is een massage van het gehele lichaam, inclusief hoofd en gezicht, met een warme olie die is afgestemd op het lichaamstype zoals deze bij de intake door de masseur is vastgesteld. In deze massage worden massagetechnieken gecombineerd met het stimuleren van de Marma punten van het lichaam. Dat zijn specifieke drukpunten waar energie gestimuleerd kan worden en blokkades kunnen worden opgeheven.

Effecten van een Ayurvedische massage kunnen zijn dat er een diepere ontspanning plaatsvindt, het lichaam gevoed wordt en een nauwere balans tussen lichaam en geest ontstaat. Het zelf-herstellend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd.

Er is aangetoond dat de massage o.a. de weerstand verbetert en het lymfesysteem en de bloedsomloop worden geactiveerd. Ook bestrijdt de massage stress, vermoeidheid en slapeloosheid, en ze draagt bij aan verlichting van spierspanning wat natuurlijk helpt bij rugpijn en nekklachten. Ook kan er een verbetering van de symptomen van reuma, spijsverteringsklachten en hoofdpijn ontstaan.

Een Ayurvedische marmamassage wordt afgeraden tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap, bij kanker, bij koorts en direct na eten.

Deze massage kost € 75,- voor 60 minuten.*

Indiase hoofdmassage

De Indiase hoofdmassage is, net als de Marmamassage, gebaseerd op de Ayurveda. Hoewel het hier dus om een eeuwenoude Oosterse massagevorm gaat, is deze behandeling uitermate geschikt voor het behandelen van typische moderne westerse klachten, zoals spanningshoofdpijn, stress, slapeloosheid en stijve nek en schouders.

Deze massage richt zich op het behandelen van de schouders, de nek en het hoofd. Dit zijn plekken in het lichaam waar spanning zich snel kan ophopen. Bedenk maar eens hoe stress vaak direct leidt tot spanning in de schouders en nek, hoofdpijn, slapeloosheid, pijnlijke ogen en zelfs haaruitval. De Indiase hoofdmassage wordt ook veel gebruikt om de gezondheid van het haar te bevorderen.

Het is een massage zonder olie waarbij de kleding gewoon aan kan blijven. Je zit op een comfortabele stoel of ligt op je rug op de massagetafel.

Een Indiase hoofdmassage wordt afgeraden tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap, bij kanker, bij koorts en direct na eten.

Deze massage kost € 35,- voor 30 minuten.*

Europese Kruidenstempel massage

Een kruidenstempelmassage is een Oosterse massage die veel in India en Thailand wordt ingezet. Tijdens deze lichaamsmassage wordt gebruik gemaakt van kruidenstempels. Dit zijn warme bundeltjes gevuld met kruiden die een reinigende, activerende of ontspannende eigenschap bezitten. De stempels die ik gebruik, zijn gevuld met Europese kruiden, zodat ze speciaal zijn afgestemd op onze Westerse huid.

Tijdens deze behandeling worden de kruidenstempels verwarmd in olie, waardoor een aangename geur verspreid wordt, end at heeft een aangenaam effect op uw stemming en ontspanning.

Omdat onze longen en neusslijmvliezen erg gevoelig zijn voor de geuren en etherische invloeden van de kruiden, werken de aroma’s van de kruiden ook helend en ontspannend. Behalve een ontgiftende massage is kruidenstempelmassage ook een zeer ontspannende massage. De warmte van de stempels en de geuren die de kruiden verspreiden zorgen voor dit dubbele effect.

Ik start deze massage met een lichte scrub met een handschoen. Met warme kompressen haal ik de scrub er weer af. Als de scrub verwijderd is, masseer ik het lichaam met olie, en daarna wordt er met 2 kruidenstempels die warm aanvoelen gemasseerd. OM de stempels warm te houden, dompel ik ze af en toe in warme olie, waarna ik ze weer verder inzet voor de massage.

Na de behandeling zal het lichaam nog wel een behoorlijke tijd prettig na-tintelen. Van alle massages is kruidenstempelmassage het meest intens.

Je kunt kiezen uit alleen de achterkant (rug, schouders, achterkant benen en voeten) of een gehele behandeling (rug, schouders, benen, gezicht, decolleté, armen en voeten).  Gezicht en decolleté masseer ik zonder de kruidenstempels.

Een Kruidenstempelmassage wordt afgeraden tijdens de zwangerschap, bij hartklachten, kanker, pijnlijke onderbuik, ernstige rugpijn, koorts, open wonden, herstelperiode na een operatie, trombose, wratten en direct na eten.

Deze massage kost €80,- voor 60 minuten.*

Intuïtieve ontspanningsmassage

Een intuïtieve massage is een ontspanningsmassage die helemaal is afgestemd op jouw behoefte en is er op gericht om je weer in balans te brengen.

Bij een intuïtieve massage worden bekende klassieke massage technieken, zoals strijkingen en knedingen, op een holistische manier toegepast. Dit betekent dat het niet volgens een vast schema wordt toegepast, maar met creativiteit en naar intuïtie van de masseur. Er is aandacht voor ‘de hele mens’ en niet voor een verzameling klachten, spieren en andere delen. Holistische massage richt zich niet alleen op jouw lichaam, maar heeft ook tot doel het evenwicht op geestelijk en emotioneel niveau te herstellen.

Daarnaast is de sfeer ook heel belangrijk: rustig, verzorgend en respectvol.

Enkele effecten van deze massage:

 • Zorgt voor hernieuwde vitaliteit.
 • Geeft een gevoel van welbehagen.
 • Geeft een gevoel van een oase van rust
 • Is een oeroude vorm van helen.
 • Is warm en liefdevol aangeraakt worden.
 • Is een cadeautje aan jezelf.

Deze massage kost € 65,- voor 60 minuten.*

Voetreflexmassage

Voetreflextherapie is niet alleen een prettige, maar ook een veilige methode voor het herstellen van lichamelijke en/of emotionele klachten. Daarnaast zijn de massages ook bedoeld om lekker te ontspannen!

 Voetreflexmassage heeft de volgende effecten:  

 • Geeft ontspanning, zowel lichamelijk als geestelijk
 • Ontgift het lichaam
 • Geeft verbetering aan energiedoorstroming, spiertonus, bloedsomloop en lymfecirculatie
 • Prikkelt het zelfgenezende vermogen van het lichaam
 • Maakt endorfinen vrij, die pijnverlichtend en stemmingsverbeterend werken
 • Brengt het lichaam in balans, stimuleert de onderactieve en kalmeert de overactieve systemen
 • Geeft energie en versterkt het immuunsysteem
 • Werkt ondersteunend bij chronische ziektes
 • Geeft verlichting bij pijn en stimuleert genezing

Deze massage kost € 35,- voor 30 minuten.*

Kundalini massage

Ik start deze massage met een weldadig voetenbadje en een kopje thee.

Kundalini is (Sanskriet?) voor levensenergie. Deze energie stroomt door ons hele lichaam, en gaat op en neer via onze ruggengraat. De kundalini-energie bepaalt onze vitaliteit, veerkracht en gezondheid. Als de energie niet vrij kan stromen kunnen allerlei klachten ontstaan zoals frustratie, boosheid en pijn in de onderrug, waardoor je je lusteloos kunt voelen. In deze massage wordt jouw verlangen om meer ruimte te krijgen in lichaam en geest als uitgangspunt genomen. Hierdoor herwin je je eigen vitaliteit en levendigheid terug.

Ik begin deze massage als een ‘gewone’ ontspanningsmassage. Hierdoor kan je lichaam wennen aan mijn aanraking en krijgt het de tijd om te openen en te ontspannen. Ook onze geest heeft tijd nodig om vanuit de dagelijkse beslommeringen los te komen en te zakken in ontspanning en in het ‘niets doen’.

Daarom is het noodzakelijk om voor deze massage minimaal 90 minuten met elkaar af te spreken. Vanuit deze ontspannen sfeer en overgave bouw ik de massage op om zo de kundalini te laten stromen. Hiervoor gebruik ik diverse massage technieken en kijk ik hoe je lichaam reageert.

Deze massage kost € 120,- voor 90 minuten.*

Full Moon massage (op locatie)

Een keer per maand is het volle maan. Misschien ervaar jij hier voordelen van, zoals extra energie of helderheid in je geest. Of misschien ben je juist extra prikkelbaar, kan je minder goed slapen en ben je daardoor overdag moe. Gelukkig kun je hier wat tegen doen.

Deze lichaamsmassage vindt plaats op een door ons beide gekozen locatie in de natuur, zodat we volledig kunnen afstemmen op de energie van de volle maan. Dit kan zijn in het bos, of ergens aan de kust.

Tenzij je erg gewend bent aan koude, raad ik aan om deze massage alleen te boeken wanneer het buiten warm genoeg is om 60 minuten op een massagetafel te liggen.
Ik zal de lichaamsdelen die ik niet masseer bedekt houden, waardoor je zowel warmer zult blijven als ook niet volledig “te kijk” ligt voor eventuele voorbijgangers. Desgewenst kan deze massage ook bij jou of mij in de tuin plaatsvinden.

Afhankelijk van de stand van de planeten zal ik mij richten op het stimuleren van de yin of de yang energie.
Dit kunnen we dus bepalen aan de hand van de maand waarin de massage zal plaatsvinden. Het kan enkele dagen rondom de volle maan plaatsvinden. De Yin-energie bestaat uit relatief veel vrouwelijke energie, die is verbonden met bijvoorbeeld Venus. Deze massage zal meer vanuit rust worden gedaan en zal zachtere en vloeiendere bewegingen hebben. De Yang-energie Yang energie bestaat uit relatief veel mannelijke energie, die bijvoorbeeld resoneert met Mars. Omdat dit een energie is die meer met beweging resoneert, zal deze massage bestaan uit krachtigere en snellere bewegingen.

Ik zal, afhankelijk van welke volle maan er staat, een passende essentiële olie uitkiezen die de behandeling extra kracht zal bijzetten.

Deze massage kost € 120,- voor 90 minuten. Voor een straal van 30km buiten Diemen reken ik tevens €0,15 per gereden kilometer. *

New Moon massage (in praktijk)

Tbc

Ik zal, afhankelijk van welke nieuwe maan er is, een passende essentiële olie uitkiezen die de behandeling extra kracht zal bijzetten.

Deze massage kost € 80,- voor 60 minuten.*

AromaTouch Techniek

Ik start deze massage met een weldadig voetenbadje en een kopje thee.

De AromaTouch techniek is een hele prettige behandeling om te ontvangen, met name voor erg sensitieve personen maar eigenlijk voor iedereen uitermate geschikt. Dit is geen massage, maar een techniek die Oosterse geneeswijzen combineert met de moderne medicinale Aromatherapie.

Met een zachte en ritmische aanraking – zogenaamde strijkbewegingen – zorg ik dat de hoge kwaliteit essentiële oliën waar ik mee werk diep in het lichaamsweefsel kunnen doordringen en doelgerichte ondersteuning kunnen geven daar waar nodig. In totaal zal ik 8 verschillende oliën gebruiken, die elk weer een ander deel van je systeem versterken en ondersteunen. Je lichaam zal zich volledig gaan ontspannen, en het is ook een weldaad voor de geest.

Tijdens de behandeling worden lichamelijke en emotionele stress factoren verminderd of zelfs volledig verholpen. Dit werkt ook na de behandeling nog lang door. Het autonome zenuwenstelsel wordt ondersteund bij het herstellen van evenwicht in het lichaam.

Deze massage kost € 65,- voor 60 minuten.*

Klankschalenmassage

Je ligt bij deze klankschalenmassage met kleding aan op een massagetafel en de klankschalen worden op je lichaam geplaatst. De klankschalen worden met aandacht en voorzichtig bespeeld waardoor je de vibraties door je lichaam heen voelt gaan, wat een heerlijk ontspannen gevoel geeft. Vanuit ontspanning worden vermoeidheid en stress vanzelf losgelaten.

Deze massage is vooral gericht op het los trillen van spanningen in het lichaam. Het kan zorgen voor een vermindering van stress gerelateerde klachten. Veel mensen vinden de massage een verrijkende ervaring omdat ze op een heel andere manier leren voelen en ontspannen. Je komt door de massage in verbinding met je lichaam. Het luisteren naar de wegstervende tonen brengen je echt in het Hier en Nu. Daardoor kan de klankbehandeling heel gemakkelijk een meditatieve staat teweeg brengen.

De klankschalen bestaan uit een legering van verschillende metalen. De klanken brengen, als je ze met de juiste klopper aanslaat, wondermooie klanken voort. Naast een grondtoon laten ze meerdere boventonen horen, die met elkaar resoneren en een subtiel samenspel vormen. De trillingen van deze klanken hebben een sterke harmoniserende werking op ons, omdat ons lichaam vanwege de grote hoeveelheid aanwezige water, mee resoneert. Daardoor trillen blokkades en spanningen los.

Deze massage kost €35,- voor 30 minuten.*

LET OP:

* Alle massagetarieven zijn inclusief 21% BTW en worden eens per jaar vast gesteld. Ik verzoek je om op tijd te komen. De tijd die je te laat komt gaat van de sessie af. Mocht het zijn dat je niet kunt komen dan dien je minimaal 48 uur van te voren af te bellen. Annulering binnen de 48 uur zal geheel in rekening worden gebracht.